Akne & Leke Uygulaması
Günlük hayatımızda karşılaştığımız birçok faktör cildimizi doğrudan etkilemektedir. Cildimizde yer alan melanin pigmentindeki artış sebebiyle ortaya çıkan lekeler gözle görülür bir etki bıraktığında, bireylerin fiziksel görünüşleri ile ilgili rahatsızlık duymalarına neden olabilmektedir. Söz konusu lekeler güneş ışıklarına uzun süreli maruz kalma, kullanılan kozmetik ürünlerin etkileri, sivilce, doğumsal , yaşlanma gibi nedenlerle ortaya çıkabilmektedir.
Lekeler, niteliklerinin ve yapılarının tespit edilmesinden sonra farklı yöntemlerle uygulanabilmektedir. Birçok kişi tarafından kullanılmakta olan çeşitli kozmetik ürünler, ilaçlar ya da kremler geçici çözümler sunabilirken, gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan yeni teknikler daha kalıcı çözümlerle karşımıza çıkmaktadır.
Leke Oluşumuna ve Uygulama Sürecine Genel Bakış
Farklı yaş aralıklarında, farklı nedenlerle ortaya çıkabilen lekeler, kişileri hem fiziksel hem de ruhsal anlamda doğrudan etkileyebilmektedir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin leke problemi olan tüm bireyler bu durumdan rahatsız olmaktadır.Farklı nedenlerle oluşan lekelere çözüm bulabilmek için kullanılan kremler ve diğer çeşitli kozmetik ürünleri, memnun kalınmayan sonuçlar doğurabilmektedir. Bu noktada, cilt analizi yapılan ve genetik yapıları çözümlenen her cilt için ayrı ayrı uygulama yöntemleri ve taslak planları oluşturulmalıdır.
Cilt Lekeleri Neden Oluşur?
Cildin rengini oluşturan melanin pigmentinin, cilt üzerinde yer alan bölgesel yoğunluk derecelerindeki farklılıklar nedeniyle oluşan lekeler, kişilerde kendini beğenememe, özgüven eksikliği, içe kapanıklık gibi problemlere neden olabilmektedir. Nedeni tespit edilmeden uygulanmaya çalışılan her leke kalıcılığı yönünde inat ederek varlığını sürdürmeye devam edecektir. İyi bir sonuç alabilmek için çevresel ve genetik etkiler kontrol edilerek, lekenin oluşum temeline inilip tetikleyici neden bulunmalıdır.
Leke Çeşitleri Nelerdir?
- Güneş Lekeleri
- Hamilelik Sırasında Oluşan Lekeler
- İlaç Kullanımına Bağlı Oluşan Lekeler
- Yaşlılık Lekeleri
- İyileşen Yara İzleri
- Çiller
- Lentigo
- Yanık İzleri
- Doğumsal
Leke Giderme Süreci
Birden fazla leke giderme yöntemi vardır. Kontrol ve tetkiklerinden sonra uygun uygulama yöntemi seçilir. Seçilen yöntem hastaya detaylı olarak aktarılır; herhangi bir soru karşısında açıklayıcı bilgi verilir. Uygulama sürecinde temel amaç lekeli bölgedeki melanin pigment fazlalığını bölerek parçalamak ve ilerleyen aşamalarda tamamen yok etmektir.
Akneli Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Akneli ciltler daha hassas olduklarından dolayı tahriş edici ve cildinizdeki tamamen yağ dokusunu kaldıracak uygulamalardan kaçınmak gerekir. Akne cilt bakımı cildin PH dengesini bozmayacak ürünler ile yapılması gerekir. Cilt üzerinde kolaylıkla arınan ve jel kıvamında ulan temizleyicilerin tercih edilmesi daha temiz bir cildin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Akne cilt bakımı uzman kişilerin deneyimleri ve bilgi birikimleri ışığında yapıldığında olumlu sonuçlar ortaya koyacaktır. Özellikle akneli ciltlerin kaşınması siyah noktaların temizlenmeye çalışılması, jiletle tıraş edilmesi, sivilcelerim sıkılarak patlatılması ciltte kalıcı izlerin oluşmasına neden olur. Akneli ciltler temizlenirken yağ dengesinin mutlaka gözetilmesi daha pürüzsüz ve temiz cildin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Dr. ve uzman tavsiyesi olmadan kulaktan dolma bilgilerle krem ve antibiyotik kesinlikle kullanılmamalıdır. Akne cilt bakımı cildin derinlemesine temizlenmesi, fazla yağlardan arındırılması ile başlanmalıdır ve cildin yağ ve PH dengesi gözetilerek uygulamalar yapılmalıdır. Yağlı ciltler akne oluşumuna daha eğilimlidir. Kaliteli bir jel ile temizlenen cilt cildin dengesini sağlayan düzenleyici cilt bakım ürünleriyle daha temiz cilt ortaya çıkacaktır. Yanlış tercih edilen bakım ürünleri daha fazla akne oluşumuna ve istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olur.
Akne Cilt Bakımı Kimlere Uygulanır?
Akneli bir cilde sahip olan kişiler öncelikle alkol tüketimini kesmelidir. Cilt yapısına uygun temizleme jeliyle cildin PH değeri korunmalıdır. Akneli bir cildin bakımı ve ürün tercihi tecrübeli bir estetiysen veya cilt bakım uzmanı önerileri doğrultusunda yapılmalıdır. Akneli ciltlerin günde 2 defa temizlenmesi önemlidir. Akneli cilt bakımını ergenlik çağından başlanarak bu sorunu yaşayan herkesin uzman denetiminde ve kontrolünde yaptırması doğrudur.
Uzman kişilerce yapılan akne cilt bakımı sonrasında kişilerinde düzenli olarak uzman önerileri doğrultusunda bakım yapması sonuçların kalıcı olmasını sağlayacaktır. Kadın, erkek fark etmeden herkesin gönül rahatlığıyla yaptırabileceği bir uygulamadır. Nemlendirici ve bakım ürünleri ile uzman tarafından el cihazları kullanılarak akne cilt bakımı yapılmaktadır.
Akne Cilt Bakımı Nasıl Uygulanır?
Akneli ciltler kişilerin istemediği ve rahatsız ettiği görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Uzman kontrol ve denetiminde cilt analizi yapıldıktan sonra uygun giderme yöntemleri ile akne cilt bakımı yapılmaktadır. Yağ üretimi azaltan ve bitkisel içerikleriyle yağ üretimini azaltan ürünler kullanılarak yapılmaktadır.
Günde en az 3 litre su tüketilmesi, akne oluşumunun olduğu dönemlerde makyaj ve benzeri uygulamalardan uzak durmak akne oluşumunu engelleyecektir. Temizlikten sonra tonik uygulaması gözeneklerin sıkılaşarak bakterilerden korumasını sağlar.
Yağlı gıdalardan uzak durmak yüksek kalorili ürünlerin tüketilmemesi ve güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu kremler kullanılması akne oluşumunda engelleyici rol oynayacaktır. Ayrıca lazer ışınları kullanılarak lazerin ısı enerjisi aknenin kurumasına ve cildin yağlanma dengesi salınarak cildinizdeki onarıcı hücreler uyarılarak daha pürüzsüz bir cilt oluşumuna olanak sunacaktır.